FuranFlex

FuranFlex® ja VentilFlex® - Sukitus

Hormi- ja ilmanvaihtokanavien sukitus palamattomalla komposiittisukalla on nopeaa.

​Sukitus ei vaadi ylimääräisiä työaukkoja eivätkä siirtymät ja koon vaihtelut hormissa ole este asennukselle. Sukitusurakan aikana asukkaat voivat useimmiten jatkaa normaalia asumistaan. Lopputulos on laadukas ja kestävä ratkaisu 25 vuoden materiaalitakuulla (takuu vakuutettu Generali vakuutusyhtiössä).

Miksi sukittaa ilmanvaihtokanavat ja hormit?

Sukittamalla tiivistetään vanhat vuotavat hormit ja putket. Tämä parantaa huoneistojen sisäilmaa ja ilmanvaihtoa, estää huoneistojen vuotavien hormien välityksellä siirtyviä hajuja ja energian hukkaa sekä parantaa samalla paloturvallisuutta.

Sukitus on nopea ja vaivaton tapa saneerata taloyhtiön hormit, joka toteutetaan yleensä linjasaneerausten yhteydessä.

Sukitus soveltuu myös rasvakanavien sekä öljy- ja kaasukattilahormien kunnostamiseen.

Ilmanvaihtohormien sukitus parantaa huoneistojen sisäilmaa ja taloyhtiön ilmanvaihtoa. FuranFlex menetelmästä on jo yli 15 vuoden käyttökokemus Suomessa.

​Sukituksen hyödyt

Asennus

Sukitus on nopea nykymenetelmä jolla mahdollista hyödyntää hormin koko pinta-ala. Sukituksella voi saneerata hormeja myös hankalissa kohteissa, joissa hormeissa esintyy siirtymiä ja purseita.

Kustannustehokkuus

Sukittamalla on mahdollista saneerata vanhat vuotavat hormit ilman ylimääräisiä työaukkoja. Hormeja ei myöskään tarvitse purkaa ja rakentaa uusia tilalle, tämä laskee saneerausurakan kokonaishintaa. Lopputulos on tiivis ja hyvällä vedolla varustettu hormi, joka laskee taloyhtiön energiankulutusta (esim. huippuimureiden sähkönkulutus). Lisäksi sukitettu hormi mahdollistaa tehokkaamaan lämmöntalteenoton, LTO varustelluissa taloyhtiöissä.

Lopputulos

Sukitetun hormin sisäpinta koostuu uudesta saumattomasta ja tiiviistä putkisukasta, joka myös tukee ja vahvistaa vanhaa rakennetta. Sukitettu hormi parantaa kiinteistöjen sisäilmaa ja paloturvallisuutta.

FuranFlexin ja VentilFlexin päästöt hengitysilmaan täyttävät luokka S1 vaatimukset. Esim. FuranFlexin formaldehydi - päästöt hengitysilmaan ovat puolet alhaisemmat kuin muilla markkinoilla olevilla tuotteilla. Ruotsalainen rakennustarvikkeiden arvioija Sundahus ("TerveTalo") suosittelee FuranFlexin sen vähäpäästöisyyden takia. FuranFlex ja VentilFlex omaavat testatusti sukitustuotteiden korkeimman jatkuvan kuumuudenkestävyysluokituksen (T400 ja T450 RWV) sekä nokipalonkestävyyden (G). FuranFlexin tiiveysluokka on (D) ja materiaalin paloluokitus on palamaton B-S1-do sekä A2-S1-do (RWV). (Katso tarkemmin VTT Sertifikaatti sertifiointi osiossa)

Yhteenveto

 • Miksi sukittaa ilmanvaihtokanavat ja hormit?
 • Sukitus on nopea toimenpide
 • Sukka on taipuisa ja muotoutuu hormin mukaisesti
 • Ei pienennä hormia oleellisesti
 • Ei vaadi ylimääräisiä rakenneavauksia
 • Painovoimainen ilmanvaihto korjaantuu useimmiten ilman ylimääräisiä IV-laitteita
 • Parempi sisäilma, ilmanvaihto ja paloturvallisuus
 • 25 vuoden materiaalitakuu
 • Tiivis lopputulos D - luokka, paloluokka B-S1 d0
 • Täyttää nykyaikaiset sisäilmavaatimukset
 • ​Kansalliset sertifikaatit

​25 vuoden FuranFlex materiaalitakuu

FuranFlex menetelmällä on pisin mahdollinen eurooppalainen vakuutus kyseiselle rakennusmateriaalille. Menetelmä on Vakuutettu Generali vakuutusyhtiössä.

Tuotteesta

FuranFlex tuoteryhmään kuuluvat : FuranFlex standard, FuranFlex RWV, VentilFlex ja VentilFlex RKV.

FuranFlex menetelmä on aito ja alkuperäinen hormisukitustuote. Kansainvälisesti menetelmällä on jo yli 20 vuoden käyttökokemus (patentti rekisteröity vuonna 1994), Suomessa tuotteella on yli 15 vuoden käyttökokemus. FuranFlexin ainutlaatuinen palamaton kivi-komposiitti materiaali on alunperin unkarilainen keksintö. Ruotsalainen Skorstensfolket Sverige on osallistunut tuotekehittelyyn kattamaan pohjoismaiset vaatimukset.


Materiaali

FuranFlex® on valmistettu lämpökovettuvasta hartsimateriaalista, jossa on lasikuituvahviste (komposiitti), jonka fyysiset (teräsmäinen kovuus) ja kemialliset (haponkestävät, alkalikestävät) ominaisuudet tekevät siitä täydellisen hormisaneeraukseen. Sen erityinen hartsikoostumus takaa sen korkean lämmönkestävyyden.


Nestemäinen resiini

Icopreg-k

Palamaton textiili

Valmistusprosessi

Materiaalin kerrokset

Uloin kerros: Palamaton purjekangastyyppinen kudos

Keskellä: Icopreg-K palamaton komposiitti

Sisin: Muovisukka (Ainoastaan asennusaikainen)

Valmistajalla on pitkäaikainen laadunvalvontasopimus ranskalaisen laadunvalvonta viranomaisen CSTB:n sekä englantilaisen BBA:n kanssa

Valmistaja

FuranFlex / Ventilflex valmistaja on palamattomiin komposiitteihin erikoistunut Kompozitor Ltd.,

joka on saavuttanut tuotteillaan useita palkintoja, joista kuuluisin on Interclima Paris -messujen arvostettu Innovaatiopalkinto.

Valmistaja tuottaa toimittaa sukkaa maailmanlaajuisesti, joista suurin osa menee Eurooppaan ja USA:n.

Ventia Oy vastaa yksinoikeudella FuranFlex® ja VentilFlex® maahantuonnista, koulutuksesta ja viranomaishyväksynnistä Suomessa.

Lue lisää sukituksesta blogistamme: Blogi